Դիպլոմային նախագծեր, Դիպլոմային նախագծեր. վերջնական արդյունք

«Խոհարարական գործ» մասնագիտության դիպլոմային նախագծեր

Մխիթար Սեբաստացի» կրթահամալիրի  քոլեջ
Դիպլոմային նախագծեր
2018-2019
Կրթության հիմքը՝ միջնակարգ
Կրթությունը՝ նախնական մասնագիտական (արհեստագործական)
Ուսման տևողությունը՝ 1 տարի

Ուսանող՝ Աննա Զաքարյան
Ղեկավար՝ Նաիրա Նիկողոսյան
Գրախոս՝ Լուսինե Բուշ

Ուսանողներ՝ Վարդուհի Օսիպովա, Լուսինե Մինասյան
Ղեկավար՝ Տաթև Բլեյան
Գրախոս՝ Նաիրա Նիկողոսյան

Ուսանողներ՝ Գոհար Ավետիսյան, Սաիդա Ծատրյան
Ղեկավար՝ Լուսինե Բուշ
Գրախոս՝ Գոհար Բալջյան

____________________________________________________________________________________________________________
Գրախոս՝ Գոհար Բալջյան

Ժամանակակից կյանքում ազգի պահպանության համար կարևորագույն միջոց է ավանդական, ծիսական կրթությունը, որտեղ նշանակալի դեր ունի ազգային խոհանոցը, որի ուսումնասիրությանը զուգահեռ կարելի է սովորել ազգային երգեր, խաղեր, բազմաթիվ ավանդույթներ: Քանի որ երեխան իր օրվա մեծ մասն անցկացնում է դպրոցում, ապա շատ կարևոր է, որ այստեղից սկսվի այդ կրթությունը: «Մխիթար Սեբաստացի» կրթահամալիրը այն եզակի հաստատություններից է, որտեղ ժամանակակից տեխնոլոգիաներին զուգահեռ ուսուցման հիմքում դրվում է ագային և ծիսական կրթությունը: Ողջունելի է, որ դիպլոմայինի հեղինակը հնարավորություն ունի իր տեսական գիտելիքները կիրառել գործնական աշխատանքում, ընդ որում այդ հնարավորությունը չի սահմանափակվում մեկ-երկու միջոցառումային դեպքերով, այլ ինչպես երևում է դիպլոմային աշխատանքում հեղինակի խոսքից, ծիսական խոհանոցը կրթահամալիրի կյանքի մի բաղկացուցիչն է: Ու կարևոր է այն, որ խոհանոցում գործունեություն են ծավալում ոչ միայն խոհարարները, այլ ծիսական խոհանոցը դառնում է ուսումնական լոբորտորիա, որտեղ սովորողները, ծնողներն իրենց դրսևորելու և նոր գիտելիքներ ձեռք բերելու հնարավորություն են ունենում:

Աշխատանքը կարևոր է, և ցանկալի է, որ հնարավորինս հանրայնացվի ու կիրառվի կրթական ալ հաստատություններում ևս:

____________________________________________________________________________________________________________

Գրախոս՝ Լուսինե Բուշ

Աշխատանքում ներկայացված են զատկական ուտեստները, դրանց պատրստման եղանակները: Աշխատանքը բախկացած է ներածությունից, հիմնական թեմաի ներկայացումից և եզրակացությունից: Ներածության մեջ հեղինակը ներկայացրել է զատկական ծեսն ու ավանդույթները Հայաստանում: Բուն թեմային անդրադառնալով, նկարագրված են զատկական տարբեր ուտեստների բաղադրատոմսերը, պատրաստման եղանակն ու ավանդական մատուցման ձևերը:

Եզրակացության մեջ ներկայացված է հեղինակի կարծիքը Զատկի տոնի և զատկական խոհանոցի վերաբերյալ:

Լավ է, որ որպես գործնական աշխատանք ներկայացված է նաև Զատկի ծեսը կրթահամալիրում՝ տեսանյութով:

____________________________________________________________________________________________________________

Գրախոս՝ Նաիրա Նիկողոսյան

«Խոհանոցային գործ» մասնագիտության «2-5 տարեկան երեխաների ֆիզիկական և մտավոր աճը խթանող առողջ սննդակարգ» դիպլոմային նախագծի վրա աշխատել են քոլեջի ուսանողներ Վարդուհի Օսիպովան, Լուսինե Մինասյանը:
Նախագծի սկսզբում սովորողները անդրադարձ են արել 2-5 տարեկանների սնմանը, սննդակարգին, սննդի բաղադրություանը, ընտանիքում սննման կանոներին և այլն:
Աշխատանքի 2-րդ մասում նախագծի հեղինակաները ցույց են տվել հեղինակային կրթական ծրագրի նախակրթարանում իրականացվող ծեսերը և խոհանոցային գործի կազմակերպում այդ ծեսերին: Սանը անմիջական մասնակիցն է, իսկ երեխայի համար սիրելի է իրական գործունեության մասնակցելը, որտեղ կենդանի ուսուցումն է, իսկ խոհանոցը իրական լաբորատորիա…Աշխատանքին կցված են նաև տեսանյութերը, որոնք ամբողջական են դարձնում աշխատանքը: Նախագիծն օտակար է և՛ սովորողներին, և՛ ծնողներին…. Առաջարկում եմ գնահատել գերազանց…

You need to enable cookies in your web browser before you can post a comment. After enabling cookies, please reload/refresh this page before continuing. Thank you.

Թողնել պատասխան

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 
Անուն*
Mail*
Website*